4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Kültür ve Turizm bakanı Aksaray'da incelemelerde bulundu

21 agustos cumartesi günü Aksaray da bir dizi incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu “Tarihi eserler konusunda içinde bulunduğumuz en büyük açmaz bilgisizlik , fikir değil proje üretmek gerekir” dedi. 

 Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, geçtiğimiz cumartesi günü Aksaray’a gelerek tarihi ve turistik yerleri gezerek bilgi aldı. Erkan Mumcu’ya Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş , Aksaray Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve bazı Daire Müdürleri eşlik etti. Gezisinin ilk durağı olan Şeyh Hamid’i Veli (Somuncu Baba) türbesine giden Bakan Mumcu burada incelemeler yaparak Somuncu Baba türbesinin çevre düzenlemesi için yardımcı olacağını belirtti. Daha sonra Eğri Minare, Zinciriye Medresesi, Azmi Milli ve Sanat evini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’ya eski Vali Konağı (sanat evinde) Aksaray Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan , İlimiz Tarihi ve Kültür değerlerinin durumlarını anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Bakan Mumcu Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş’a ortasından yol geçirilen ancak Vali Coş’un girişimleri ile çift yol çalışmasının Han içinden çıkartılıp başka bir güzergahtan geçirilmesi konusunda gösterdiği çabalardan ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Daha sonra Ziga, Ihlara Kasabası ve Güzelyurt İlçesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mumcu, İlçede vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında Güzelyurt'un tarihi dokusunun korunması gerektiğini söyleyerek yapılacak her türlü küçük onarım ve çevre düzenlemeleri için Anıtlar Kurulundan izin almaya gerek olmadığını söyledi. Sempatik tavırlarıyla dikkati çeken Turizm Bakanı Erkan Mumcu saat 19:30 itibariyle Aksaray'dan ayrıldı.

AKSARAY
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 13:44:29
Güncelleme :26 Ağustos 2004 Perşembe 11:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?