3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı

Aksaray Sivil Savunma Dağ Arama Kurtarma ekipleri Ihlara Vadisi'nde gerçeğini aratmayan bir tatbikat düzenledi.

Uzman kurtarma ekipleri 70 metrelik dik yamaçtan 3 yaralıyı başarılı bir şekilde tahliye ederek muhtemel bir olayda hazır oldukları sinyalini verdi.

Her yıl yaklaşık 700 bin yerli ve yabancı turistin gezdiği Ihlara Vadisi'nde Sivil Savunma Dağ Arama Kurtarma ekipleri yaralı tahliyesi ve kurtarma tatbikatı yaptı. Ihlara Vadisi'nin başlangıç noktasında gerçekleştirilen tatbikatı Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Hayati Kasım, Aksaray PMYO Müdürü Naci Uğur'da izledi.

Tatbikat gereği Ihlara Vadi içinde yüksekten düşerek ağır yaralanan 3 İngiliz turist Dağ Arama Kurtarma ekiplerini harekete geçirdi. Vadinin en dik noktasından yaklaşık 70 metre derinlikteki yaralıların olduğu bölgeye teçhizatları sayesinde zorlanmadan inen ekipler yaralı turistin birisini normal patika yoldan çıkartırken, diğerini ise vadinin iki yanına gerilen çelik halatlar sayesinde yukarı çekti.

Ekipler tatbikatı başarıyla tamamlarken vatandaşlar çalışmaları dikkatle izledi.
Tatbikatın sonunda Dağ Arama Kurtarma ekipleri vadinin tam ortasında 70 metre yükseklikte havada asılı kalarak Türk Bayrağı ve Sivil Savunma flamasını dalgalandırdı.

Ekipleri tatbikat sırasında izledikten sonra tebrik eden Vali Buyuran, "Ekiplerimiz zorluk derecesi oldukça yüksek bir tatbikat gerçekleştirdiler. Bu tatbikatı başarıyla yapan ekibimiz, ne kadar uzman olduğunu gösterdi" dedi.

Vali Buyuran ve protokol Sivil Savunma ekipleriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 09:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?