4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Kurtlu lokumlar imha edildi

gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde denetim yapan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, 208 kilo kurtlu lokuma el koydu.

Bayram öncesinde özellikle şeker ve lokum satan işyerlerinde denetim yapan ekipler, bir mağazada 208 kilo kurtlu lokum ele geçirdi.

 Vatandaşların şikayetleri üzerine denetimlerini arttıran Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, ele geçirdikleri kurtlu lokumları Aksaray şehir çöplüğünde yakarak imha ederken gıda kontrolörü ziraat mühendisi Hüseyin Çavdar, "Tarım İl Müdürlükleri sürekli olarak denetimler yapıyor. Bugün Türkiye genelinde denetimler yapılıyor. Halkımızın sağlığı için yaptığımız denetimlerde bir işyerinde güvelenip kurtlanmış lokumlar ele geçirildi. Toplam 208 kilo olan kurtlu lokumları imha ederek kullanımını engelliyoruz" dedi.


Uzmanlar bayatlamış ürünlerin tekrar fırına verilerek üretim yapıldığı için kurtlanma olduğunu açıklarken, kurtlu çıkan lokumların çifte kavrulmuş fıstıklı lokumlar olduğunu ifade ettiler. Kurtlu olduğu tespit edilen lokumlardan alanların da bu lokumları imha etmesini tavsiye eden uzmanlar, "Kurtlu lokum alan vatandaşlarımız aldıkları ürünleri imha etsinler. Ayrıca Tarım Müdürlüğü olarak lokumu üreten firmayla yazışarak gerekli uyarı ve cezayı alması sağlanacak" dedi.

aksaray
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 12:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?