4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Kurtulmuş partililerle buluştu

SP LİDERİ KURTULMUŞ, AKSARAY'DA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümetin bütün hareketlerine muhalefet etmediklerini belirterek, "Çok açık söylüyorum, Çağlayan mitingi olmasaydı Davos'ta, 'one minute' olmayacaktı" dedi.

Aksaray Kültür Merkezi'nde dün akşam düzenlenen 'Saadet Türkiye ile Buluşuyor' programına katılan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partililerle buluştu.

Programda konuşan SP lideri Kurtulmuş, siyasi polemiklerle vakit geçirmediklerini ve 'Ne olursa olsun iktidara gelelim, her yol mubah' demediklerini söyledi. Demokratik açılıma destek verdiklerini ve 30 yıldır devam eden kardeş kavgasının bitirilmesinden yana olduklarını anlatan Kurtulmuş, "Biz bu topraklarda 30 senedir devam eden bu kavganın bitirilmesinden yanayız. Bu topraklarda Selahattin Eyyübi'nin çocuklarıyla Kılıçaslan'ın çocuklarının bir daha kavga eder durumda olmasını istemiyoruz. Bu millet bin yıldır barış içinde kardeşlik içinde yaşadı. Akraba olarak yaşadı, kardeş olarak yaşadı. Ve inşallah bu topraklarda Kürtler ve Türkler bu milletin çocukları olarak, kıyamete kadar barış içinde ve kardeşlik içinde yaşayacaklar" dedi.

Çağlayan'da yaptıkları miting sayesinde Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta, 'one minute' diyerek İsrail'in Filistin saldırılarına tepki gösterdiği ifade eden Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Saadet Partisi kimseye hakaret etmiyor. Kimseye yaptığı doğrular nedeniyle karşı çıkmıyor. Doğru yaptıklarına da evet doğru yapıyorsunuz diyoruz. Bakın Türkiye siyasetinde bir ilk yaptık, hükümet Suriye kapısını açtığı zaman ertesi gün bir açıklama yaparak Türkiye'nin Suriye sınırını açmasının faydalı olacağını ifade ettik. Teşekkür ettik, tebrik ettik millet adına, doğrusu bu. Ama yanlışlarında da karşılarına çıkıyoruz. Saadet Partisi hükümetin bütün hareketlerine muhalefet etmiyor ama bütün

hareketlerine de tesir etmiştir. Çok açık söylüyorum, Çağlayan mitingi olmasaydı, Davos'ta 'one minüte' olmayacaktı."

Programın ardından Kurtulmuş, Niğde Kongresi'ne katılmak için Aksaray'dan ayrıldı.

SP LİDERİ KURTULMUŞ, AKSARAY'DA
SP LİDERİ KURTULMUŞ, AKSARAY'DA
SP LİDERİ KURTULMUŞ, AKSARAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 10:29:03
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 18:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?