3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Mahsur kalan genç dağcılar kurtarıldı

Öğretmenleriyle birlikte Aksaray'daki Hasandağı'na tırmanan, 9 lise öğrencisi, sis nedeniyle yollarını kaybetti. Yardıma giden sivil savunma ekibinin ulaştığı grubun üyelerinin, İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesinden oldukları belirlendi.

Aksaray Vali Yardımcısı Ömer Adar, İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesinden 9 öğrencinin başlarındaki bayan öğretmenle Hasandağı tırmanışı için Aksaray'a geldiklerini belirtti.

Tırmanışa dün sabah geçen grubun geceyi Hasandağı'nda geçirdikten sonra bu sabah dönüşe geçtiğini, ancak yoğun sis nedeniyle yollarını kaybettiklerini vurgulayan Adar, şunları kaydetti:

"Başlarında bulunan öğretmenleri, kaybolduklarını telefonla güvenlik güçlerine bildirdi. Dağın zirvesine yakın bir yerinde, koyun ağılı ve bağ evinin bulunduğu bir yerde olduklarını bildirdiler. Bunun üzerine İl Sivil Savunma Müdürlüğünde görevli 6 kişilik bir ekip yola çıktı. Az önce bu ekip gruba ulaştı ve bize toplam 10 kişiden oluşan ekibin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu bildirdi. Şu an ekip dönüşe geçti."
A.A
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2007 Çarşamba 15:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kocayusuf IP: 85.101.142.xxx Tarih : 3.01.2007 19:46:29
aksarayın insanı olmadıkları belli aksaraylılar mahsur kalmaz hasan dağında . tüm aksaraylılar adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ... bir macera olmu7ş oldu .. aksaraylı koca yusuf