4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Mehmetçiğe coşkulu uğurlama

Eskil Belediyesi tarafından yapılan 10. asker uğurlama törene coşku içinde geçti.
Belediye başkanı değişmesine rağmen Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay eski geleneği sürdürdü.

Her yıl Eskil Belediyesi tarafından düzenlenen asker uğurlama töreni bu yılda gerçekleştirildi. Pazartesi günü saat 18:00 da başlayan törene Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray milletvekili Osman Ertuğrul, Eskil ilçe Kaymakamı Deniz Zeyrek, Eskil Garnizon Komutanı vekili Ahmet Keçievi, Eskil Eski Belediye başkanı Şerafettin Meral, Eşmekaya Belediye başkanı Gazi Eşmekaya, Askerlik şube başkanı Kerim Aslan, Emniyet amiri Ergün Bilen, Eskil ilçe müftüsü Yaşar Zengin’in yanısıra çok sayıda davetli asker ve asker yakını katıldı.

Yapılan kutlamada konuşma yapan Eskil belediye başkanı Niyazi Alçay” Askerlik bizim milletimizde milli bir görevdir. Milletimizin mükemmel askeri kuruluşları ve değerli komutanları tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. 1989 tertip askerler, sizler vatanın bütünlüğünü korumak gibi kutsal bir görevi üstleniyorsunuz. Bu görevi yerine getirirken gettiği her yere barışı götüren muzaffer ordumuzun birer neferi olacaksınız. Sizlerden beklenen mensubu olduğunuz bu peygamber ocağında şartlar ne olursa olsun , Birinci vazifen Türk Cumhuriyetini İlelebet Muhafaza ve Müdafa etmektir. “ dedi.

Konuşmasını İstiklal Marşımızın son kıtasıyla tamamlayan başkan Alçay Mehmetçiklere hayırlı vazifeler ve hayırlı teskereler diledi., Törende konuşma yapan Eskil kaymakamı Zeyrek konuşmasında” Vatanın bütünlüğünü korumak bütün tarih boyunca sahnelenmiştir. Çanakalede 250 bin şehit veridik, bugün 30 bin şehit verdik, gelecektede bilmem kaç bin şehit vereceğiz. Özgür bir devlet bağımsız bir ulus, birlik ve berabereliğimizi koruyan bir toplum olmak istiyorsak sonuna kadar devam edeceğiz. Türk Silahlık Kuvvetleri ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için vazgeçilmez kurumlardan birisidir. Sizde bu kuruma dahil olacaksınız. Ayrılıktan kaynaklanan bir hüzün hissediliyor ve görülüyor. Askerlik görevinin kutsiyedi bu hüznü örtecektir. Askere gidecek evlatlarımıza sağlık sıhhat ve görevlerinde başarılar dilerim“ dedi.

Törene katılan MHP Aksaray milletvekili Osman Ertuğrul,” Türkiye konum itibariyle çok meşakkatli, çok problemli bir coğrafyadadır. Bu coğrafyada devlet olarak hayatımızı devam ettirebilmemiz için en önemli unsur ordumuzun çok güçlü olması, dosta güven düşmana korku salmasıdır. Türk tarihine bakıldığında Dünya tarihine bakıldığında ordumuz inancıyla insanıyla herkese güven ve huzur vermiş tüm dünyaya örnek teşkil edilmiş bir ordudur. Bizim ordumuz peygamber efendimizin dünyada övdüğü tek ordudur. Bu ocak şehitler ocağı gaziler ocağıdır. Bu ocağa girecek gençlere şimdiden hayırlı görevler hayırlı teskereler dilerim.“ şeklinde ifade etti.

Törende askere gidecek kınalı kuzularla birer birer kucaklaşan başkan Alçay ve Aksaray milletvekili Osman Ertuğrul askere gidecek gençlere kol saati hediye ettiler. Yapılan şölende aksere gidecek gençlere kınaları yakıldı. Gençelerin kınalarını yakan Eskil Askerlik şubesi başkanı Kerim Aslan genlerin hepsine hayırlı teskereler diledi. Törende konser veren saz sanatçısı Hıdır Dündar şarkılarıyla salonda bulunan askere gidecek gençler ve yakınları doyasıya eğlendiler. Törenin en duygulu anı ise ilçemizin şehitlerinin slayt gösterisi oldu.
 

Berkay Yalvaç / Eskil-Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 09:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alparslan Keskin IP: 78.160.122.xxx Tarih : 5.12.2009 02:05:22

 Yolları, bahtları açık olsun. Kayseri Hakimi.