4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Mehmetçik gözyaşlarıyla uğurlandı

Kınalı kuzular asker ocağına uğurlandı. 89/4 ve kısa dönem askerler vatani görevlerini yapmak için çarşı merkezinden uğurlandı.

Eskil Belediyesi tarafından düzenlenen asker uğurlama töreni sabah saat 7 de Eskil belediye binası önünde başladı. Asker yakınları ile çok sayıda vatandaşında katıldığı törende Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alcay kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında gençlere başarılar dileyen Alçay hayırlı teskere dileğinde bulundu. Törende askere gidecek gençlerden biride, ''Düğün, bayram, eğlence eşliğinde vatanımızı beklemeye gidiyoruz. Bu görevi yerine getirmek bizim için büyük bir onur kaynağıdır'' diye konuştu.

Dualarla belediyenin tahsis ettiği otobüslere binen kınalı kuzular , Birliklerine teslim olmak üzere hareket ettiler."Her Türk asker doğar” düsturuyla vatani görevini yapmak üzere yola çıkan gençlerde biraz ayrılığın hüznü olsa da asker olmanın haklı gururu vardı.

Evlatlarını gözyaşları içerisinde boynu bükük uğurlayan asker anneleri ise gururlu, mutluydu ancak evlatlarından ayrılacakları için de hüzünlü ve gözlerlide yaşlıydı.
Vatani görevlerini yerine getirmek için yola çıkan kınalı kuzular gözyaşları içinde uğurlandı.
 

Berkay Yalvaç / Eskil-Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 09:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?