29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Memur otomobili Aksaray'da üretilecek

Memurlara yönelik düşünülen "ucuz ve 2 kişilik" otomobilin üretimini yapacak olan Hollandalı firma, üretim üssü olarak Aksaray'ı seçti.

Hollandalı firmanın, Teşvik Yasası kapsamında bulunan Aksaray’da 2007 yılında üretime başlayacağı belirtildi. Firmanın 60 dönüm arsa talep ettiği öğrenildi.

Merkezi Hollanda’da bulunan Woret B.V isimli firmanin ortaklarından Gürcan Büyükarslan, firma olarak Avrupa’da pazar payı 200 milyon EURO olan 4 tekerlekli motosikletlerin dizayn ve tasarımını yaptıklarını, Tayvanlı bir firma tarafindan da üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Diğer ortağı Nadir Gorgani ile birlikte özellikle 4 tekerlekli motosikletlerin üretim merkezi olarak Türkiye’yi seçtiklerini belirten Büyükarslan, ulaşımı kolaylaştıran, düşük maliyetli, tarım, turizm ve ticari amaçlı da kullanılabilen bu motosikletlerin giderek daha fazla tercih edildiğini anlattı. Tayvan’da üretilen bir ürünün Türkiye’ye, buradan da Arap pazarına nakliyesinin yüksek maliyetlere yol açtığını dile getiren Büyükarslan, şunları kaydetti:

"Bu yüzden Türkiye’yi seçtik. İlk başta yatırım için başka bir il düşünüyorduk. Ancak Teşvik Yasası’na dahil olan iller, bize daha cazip geldi. Bunlar arasında, bulunduğu konum nedeniyle Aksaray öne çıktı. Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş ile görüştük. Fabrika kurmak için 60 dönüm yer talep ettik. Coş, yer konusunda bize söz verdi. Geriye sadece prosedürlerin tamamlanmasi kaldı. 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 11:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?