4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Memurlardan simitli ayranlı eylem

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Aksaray İl Temsilciliği üyeleri toplu görüşmelerde uzlaşmaya varılamamasını simit ayranla iftar yaparak protesto etti.

İftar saati öncesinde Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Kamu-Sen üyeleri iftar için akşam ezanı okunmadan önce dua etti. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını simit ve ayranla açan Kamu-Sen üyeleri, açtıkları pankartlarla toplu görüşmelerde uzlaşmaya varılamamasını protesto etti.

Burada bir açıklama yapan Kamu Sen İl Temsilcisi Mücahit Tokmak, “Memura yüzde 2.3 artı 2.5 zammı layık gören, emeklilere ise yüzde 1.8 artış yapan hükümet vatandaşın ekonomik durumunu göz önünde bulundurmamaktadır. Düşük artışlara gerekçe olarak yaşanan ekonomik kriz gösterilirken, işverenlerin ekonomik krizden etkilenmemesi için bütün imkanlar seferber edilmektedir. Merkezi yönetim bütçesi bu nedenle yıl sonunda 60 milyar TL açık verecektir. Yapılması düşünülen artış ne ekonomik krizin memurlarımız üzerindeki olumsuz etkilerini gidermeye, ne de uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olan insanca yaşama ve anayasamızın da hükmü olan çalışanların yaşam seviyesini yükseltmeye yetmeyeceği açıktır. Burada siyasi irade bütçe açığını kapatmak için memur maaşlarını kısmış, krizin tüm faturasını kamu çalışanlarına kesmiştir' 'dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 12:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?