2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Mercedes Benz'den gövde gösterisi

2006 yılında 20. yaşını kutlayan Mercedes Benz Türk A.Ş.'nin Aksaray'da bulunan kamyon fabrikasını 20 Avrupa ülkesi, Avustralya ve Güney Afrika'dan gelen 150 yabancı basın mensubu ziyaret etti.

Mercedes Benz Latin Amerika ve Avrupa Kamyon Direktörü Hubertus Troska, pazar paylarının yüzde 24-25 düzeylerinde olduğunu belirterek, Batı Avrupa'daki rakiplerinden çok daha iyi durumda olduklarını söyledi.

Mercedes Benz Türk Aksaray Fabrikası'nda düzenlenen programda basın mensuplarına Mercedes Benz firması tarafından yeni geliştirilen 'Power Shift' şanzıman sistemi tanıtıldı. Mercedes Benz Aksaray Fabrikası Direktörü Hans Ulrich Maik, Aksaray'daki tesislerde en iyi kamyonların üretilmesi için çalıştıklarını belirterek, tesislerde çalışanların bu konuda üstün bir gayret içinde olduklarını söyledi. Mercedes-Benz Latin Amerika ve Avrupa Kamyon Direktörü Hubertus Troska ise, özellikle son 30 yılda Mercedes-Benz firmasının ciddi bir biçimde büyüdüğünü dile getirerek, "Büyümemiz güçlü bir şekilde sürüyor ve yaşanan gelişmeleri bizleri oldukça memnun ediyor. 20 yıl öncesine kadar Türkiye'de nakliyat işleri bu kadar gelişmiş değildi. Ancak durum şimdi çok iyi bir konuma geldi" dedi.

Üretilen kamyonların en çok Almanya ve Türkiye'ye satıldığını ifade eden Troska, "Türkiye'deki satışlar Avrupa Birliği'ne en son üye olan 10 ülkeden bile daha iyi seviyede. Mercedes kamyonlarının 2006 yılındaki pazar payı yüzde 24 olarak gerçekleşti. 2007 yılının Mayıs aynına kadar geçen kısımdaki pazar payımız da yüzde 23-24 seviyelerinde. Batı Avrupa'daki rakiplerimizden çok daha iyi durumdayız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni geliştirilen Power Shift şanzıman sistemi tanıtıldı. Şanzımanın özellikleri konusunda bilgi veren Hubertus Troska, "Power Shift şanzıman yoruculuğu azaltan bir özelliğe sahip. Aynı zamanda aşınmayı azaltıyor ve yakıt tasarrufu söz konusu. İlerleyen dönemlerde Power Shift şanzımanlarının kullanımının ciddi oranda artacağını düşünüyoruz. 2008 yılından itibaren Axor modeline yeni nitelikler entegre edilecektir. Mesafe ölçen sistem, yakıt tüketimi paketi gibi çalışmalar yapılacak. Ama tüm özellikleri eklemeyeceğiz. Çünkü diğer modellerimizde de üstün özellikler düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 21:03:23
Güncelleme :15 Haziran 2007 Cuma 21:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?