3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Öğrencileri biraz daha bekleyecek!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atamalarda Şırnak’a gönüllü olarak atanan İngilizce öğretmeni Gonca Uncu, İstanbul’dan ailesi ile birlikte ilk görev yerine giderken, bulundukları otomobil Aksaray’da kaza yaptı.

Kazada, genç öğretmen ile birlikte aracı kullanan polis memuru eşi, kızı ve annesi yaralandı.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Aksaray- Ankara karayolunun 1’inci kilometresinde meydana geldi. Polis memuru Mehmet Uncu’nun (28) kullandığı 34 GKM 83 plakalı otomobil, iddaya göre önce yolun sağındaki trafik levhalarına çarptı. Ardından da 3 takla attı.

Kazada Mehmet Uncu, eşi Gonca Uncu (24), 1 yaşındaki kızı Ayşegül Uncu ve eşinin annesi Servet Aktaş (52) yaralandı. Yaralılar, ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan Mehmet Uncu, yapılan ilk tedavinin ardından Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

‘İYİLEŞİR İYİLEŞMEZ GİDECEĞİM’

İngilizce öğretmeni Gonca Uncu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son öğretmen atamalarında Şırnak Gazipaşa İlköğretim Okulu’na atandığını ve ilk görev yerine giderken kaza yaptıklarını belirtti. Atandıktan sonra eşi ile birlikte uçakla Şırnak’a gittiklerini belirten genç öğretmen şunları anlattı:

“Şırnak’a gidip, ev kiraladım. Eşyalarımı yerleştirdim. Ardında göreve başlamak için tekrar Şırnak’a gitmek için yola çıkmıştık. Daha önce İstanbul’da vekil öğretmenlik yaptım. Ama asaleten ilk kez görev alacağım için çok mutluydum. Maalesef böyle bir talihsizlik yaşadık. Şırnak’a gönüllü olarak gidiyordum. Çünkü orada yaşayan insanlar da bizim kardeşimiz. Orada okuyan öğrenciler de bizim evlatlarımız. O yüzden Şırnak görev yapmam benim için farklı bir mutluluk olacak. Ayağa kalkar kalmaz hemen görev yerime gideceğim.”

DHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 13:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep karabacakoğlu IP: 85.103.209.xxx Tarih : 11.01.2013 14:49:12

 çok  geçmiş  olsun   ama öğretmenim  şimdi  çok  iyisiniz