4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Öldürülen PKK-KADEK militanı Aksaray'da toprağa verildi!

Diyarbakır’da güvenlik güçleri ile girdikleri silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilen terör örgütü PKK-KADEK militanlarından İbrahim Kılıç’ın cenazesi Aksaray’da toprağa verildi.

Diyarbakır’da Bağlar Beldesi 5 Nisan Mahallesi’nde bulundukları bir evde güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına silahla karşılık vermeleri üzerine çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK-KADEK militanı İbrahim Kılıç’ın cenazesi, ailesi tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir ambulansla Aksaray’a getirildi. Cenazeyi taşıyan ambulans ve diğer araçlar, Aksaray sınırından emniyet güçlerinin kontrolünde Aksaray Adana karayolunun 1. kilometresinde bulunan bir petrol istasyonuna çektirildi. Burada emniyet güçleri tarafından cenaze ile birlikte gelen DEHAP üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 35 kişilik grubun kimlik kontrolü yapıldı.

İbrahim Kılıç’ın babasının Diyarbakır’dan gelenleri cenazede istemediğini söylemesi üzerine gitmek istemeyen grup ve cenaze, yaklaşık 3 saat petrol istasyonunda bekletildi. Daha sonra yapılan görüşmelerin ardından cenaze, petrol istasyonundan yoğun güvenlik önlemleri altında alınarak Nakkaş Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada bekletilmeyen cenaze, Bedir Muhtar Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

HAKAN ÇAL-AKSARAY-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 16:41:25
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 19:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet_aksaray IP: 85.108.206.xxx Tarih : 19.03.2006 21:55:13
yaaa bu gerçek mi.Aksaray'dada PKK li varmıymış.Aksaray gibi bir yer PKK ye militan yetiştiriyormuş ha.vallahi çok garip.