4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

'Önden giden atlılar' ilgi gördü

Aksaray Eğitimciler Derneği, Aksaray Belediyesi ve Dünya Radyo tarafından ortaklaşa düzenlenen Ankara Sanatevi Tiyatrosu'nun hazırladığı Önden Giden Atlılar oyunu Aksaray Kültür Merkezi'nde yaklaşık 3 bin kişi tarafından izlendi.

Harun Tokak'ın büyük beğeni ile okunan Önden Giden Atlılar eserinin tiyatroya uyarlanmış hali, Aksaraylı tiyatro severlerle ilk kez buluştu.

Hafta sonu dört ayrı seans halinde sahnelenen oyuna Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, belediye başkan yardımcıları, Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mahmut Aslan katılırken, sanatçılar izleyenlere kimi zaman eğlenceli, kimi zamanda duygusal anlar yaşattı.

Aksaray Eğitimciler Derneği'nin öncülüğünde ve Aksaray Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen gösterim hakkında duygu ve düşüncelerini ifade eden Eğitimciler Derneği başkanı Vahit Aytekin; "Aksarayımızın önemli kültürel mekanlarından AKM'de düzenlenecek tiyatromuz daha önceden birçok ilde sahnelenmiş ve büyük beğeni toplamıştır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın AKM'yi hizmete açışının ardından yapılan ilk oyunun bizim oyunumuz olması çok güzel. Oyunumuza katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

 

CHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 08:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?