29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Onlar karanlığa ışık oluyor

Acil Hastalara Yardım Vakfı, "Görmeyen gözlere ışık oluyoruz" kampanyası çerçevesinde, beyaz baston kampanyasını Aksaray’da başlattı. Görme özürlüleri belirlemek için Aksaray’a gelen Acil Hastalara Yardım Vakfı Genel Başkanı Süleyman Doğan, Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti.

Aksaray’daki görme özürlüleri Aksaray Sakatlar Derneği vasıtasıyla belirlemeye çalıştıklarını vurgulayan Süleyman Doğan, "Görmeyen gözlere ışık oluyoruz çalışmamız kapsamında 4 bin civarında görme özürlüyü sağlık taramasından geçirdik. Bu özürlülerden 250 hasta ameliyatla ışığa kavuşmuştur. Ayrıca yüzlerce hastaya gözlük alınmıştır. Kampanyamız çerçevesinde görme özürlülerin beyaz baston ve yazı tahtası bulamadıklarını tespit ettik. Bunun içinde, tüm Türkiye’deki görme özürlülere yetecek kadar beyaz baston yaptırdık. Bu bastonu belirlediğimiz özürlülere dağıtacağız. İlk olarak Aksaray’dan başlıyoruz. Ancak tüm görme özürlülere ulaşarak ücretsiz yaptırdığımız beyaz baston ve yazı tahtalarını ulaştıracağız. Çevrenizde sosyal güvencesi olmayan fakirleri nerede olursa olsun bizlere ulaştırın. Onları ışığa kavuşturmak için gayret gösterelim" dedi.

Vakfın faaliyetlerini hayırseverlerin karşıladığını belirten Süleyman Doğan, "Vakfımız hayırseverlerimizin desteğiyle faaliyetlerini yapıyor. Hayırseverimiz ameliyatını yaptırdığı hastanın gözü açılırken yanında oluyor ve yaptığı yardımın hazzını hissediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 02:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?