30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

Orman Fidanlığı mesire yeri oluyor

Aksaray’da, Orman Bakanlığı’ndan İl Özel İdare Müdürlüğü’ne devredilen 490 dönüm arazisi olan eski orman fidanlığı Aksaray Belediyesi tarafından yapılacak düzenlemelerle hobi bahçesi ve mesire yeri olacak.

Eski orman fidanlığında incelemeler yapan Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İhsan Ünal, Emniyet Müdürü Nihat Dündar ve İl Genel Meclisi üyeleri bölgede yapılacak çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundu. Bölgenin yapılandırılması için arazinin Aksaray Belediyesi’ne devrinin yapılabileceğini ifade eden Vali Coş, "Burayı elbirliği ile Aksaray’ın en güzel bölgelerinden biri yapmalıyız. Belediyemize devrinin yapılmasıyla betonlaşmaya izin vermemek kaydıyla bölgede çalışmalar yapılabilir. Burasını Aksaray’ın akciğeri yapabiliriz" dedi.

Arazinin belediyeye devri olması halinde bölgeye kesinlikle yapılaşma olmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta ise, "Burası gerçekten Aksaray için çok önemli. Şehrimizin, insanlarımızın nefes alabilecekleri stres atabilecekleri alanlara ihtiyacımız var. 490 dönümlük arazide kent ormanı oluşturmayı ve ayrıca hobi bahçeleri yaparak isteyen vatandaşlarımızın stres atabilecekleri bir sosyal alan yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 12:37:21
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 15:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?