3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Para nakil aracı soyuldu

Aksaray’da özel bir bankanın zırhlı para taşıma aracı görevli şoförü tarafından soyuldu.

Olay, akşam saat 20.00 sıralarında Taşpazar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, özel bir bankaya ait 32 AY 6264 plakalı zırhlı para taşıma aracında görevli şoför İbrahim K. (32) ve güvenlik görevlisi Osman B. (29) para yüklemek için Kültür Park içerisindeki ATM'ye geldi. Güvenlik görevlisi Osman B., ATM’yi açıp paraları yüklediği sırada, şoför İbrahim K. tuvalete gitmek ve sigara içmek için araçla ayrıldı. Şoförün uzun süre gelmemesi üzerine güvenlik görevlisi Osman B. durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin çevrede yaptığı araştırmada bankaya ait zırhlı araç Taşpazar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak buldu.

Araçta yapılan aramalarda, araç içerisinde bulunan ve içerisinde yaklaşık 200 bin lira bulunduğu öğrenilen para kasasının olmadığı anlaşıldı. Polis ekipleri kayıplara karışan araç şoförü İbrahim K. için arama çalışması başlattı.

Güvenlik görevlisi Osman B., “Biz ATM’ye yükleme yapacaktık. İkimiz beraber ATM başına geldik. Çalışmayı başlattık. Sonra şoför, ‘Ben lavaboya gideceğim, bir de sigara içmeye gideceğim’ dedi. Tamam dedim ve ben de ATM’nin başından ayrılamıyorum; çünkü kıymetli olduğu için. Zaten para kasetlerimiz vardı. ATM’ye yükleme yapacaktık biz. Kasetlerin içinde para vardı.” şeklinde meydana gelen olayı anlattı.

Güvenlik görevlisi Osman B., ifadesi alınmak üzere Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, banka aracı yapılan incelemelerin ardından emniyete çekildi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

CHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2013 Cumartesi 18:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?