3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Polis 163. yaşını törenle kutladı

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü Aksaray’da törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıldönümü kutlamaları Aksaray Emniyet Müdürü Sabri Yakar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Programa Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali İnlek, Belediye Başkanı Nevzat Palta, PMYO Müdürü Naci Uğur, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Aksaray Emniyet Müdürü Sabri Yakar, polisin görevinin sıradan bir görev olmadığını belirterek, “Her gün eşlerini ve çocuklarını geride bırakıp, her türlü tehlikeye karşı fedakarca görev yaparlar. Olayları meydana gelmeden önlemek için çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz. Tabi olay meydana geldikten sonra da çözüm bulmak suçluları yakalamak bizim görevimizdir. Halk polis dayanışmasını en üst düzeyde sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yönde önemli mesafe kat ettik. Suçlulara karşı halkında desteğiyle önemli operasyonlar gerçekleştirerek suça geçidin olmadığını gösterdik. Madde bağımlısı gençlerimizi yeniden topluma kazandırmak için başlattığımız çalışmalar devam ediyor” dedi.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran da konuşmasında, çevre illere oranla Aksaray’da suç oranlarının daha az olduğunu vurgulayarak “Bu gün polisimizin geldiği seviye AB uyum çalışmaları kapsamında kurumlarımızın yürüttüğü uyum çalışmaları arasında örnek seviyededir. Çağımız teknoloji çağıdır ve suçların işleniş tarzları da teknoloji kullanılarak değişiyor. Emniyet teşkilatının da kendini yenilemesi, teknolojisinin suçlularla mücadelede en etkin şekilde olması gerekir. Suç işlendikten sonra suçluyu yakalama oranlarına bakmamalıyız. Çünkü kolluk görevlilerinin asli görevi suçu meydana gelmeden önleyebilecek çalışmalar yapmaktır” dedi.

Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin folklor gösterisinin ardından kortej geçişi yapıldı. Etkinlikler, Emniyet Müdürlüğü'nde tebriklerin kabulü ve Polisevi’ndeki kokteyl ile devam etti. Şiir, kompozisyon ve turnuvalarda dereceye girenler de ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 16:05:16
Güncelleme :10 Nisan 2008 Perşembe 16:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?