3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Polis adayları dersbaşı yaptılar

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2007-2008 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenim görecek olan 980 polis adayı dersbaşı yaptı.

Aksaray PMYO'da yeni eğitim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Vali Sebati Buyuran, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam ve bazı protokol üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray PMYO Müdürü Naci Uğur, "Bilim ve teknolojideki hızlı değişim eğitim ve öğretimi de değiştirmiştir. Bunun için eğitim veren kurumların değişen ve gelişen koşullara göre kendini yenilemesi gerekir. Geleceğin polislerinin daha bilgili, kültürlü, toplum psikolojisini bilen, halkla iyi iletişim kuran bireyler olarak yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Mesleğimiz sadece suçlu yakalama mesleği değil, çok daha kapsamlı bir meslektir. Bu amaç uğrunda okul idaresi olarak kendimizi yenileyip en iyi eğitimi vermenin peşinde ilerliyoruz" dedi.


Polisliğin çok önemli, kutsal ve onurlu bir görev olduğunu ifade eden Vali Sebati Buyuran da, "Polis iç güvenlik olarak vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamakla görevlidir. Polisin taşıdığı üniformada devletin sıcaklığını, sevgisini, şefkatini göstermesi gerekir. Hepiniz zor ama onurlu bir görevin başındasınız. Eminim ki suçluların çekindiği, vatandaşlarımızın güvendiği polisler olacaksınız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı'nda dereceye giren 2. sınıf öğrencilerine protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Eğitim öğretim yılının ilk dersini ise Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam verdi. Eğitim yılı açılışı, okul önüne yeni yapılan Atatürk heykelinin Vali Sebati Buyuran tarafından açılmasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 12:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?