29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Polise, 'sigarayı bırakma' ödülü

Aksaray'da geleceğin polisleri ödüllendirildi. Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) sigarayı bırakma kampanyasına katılarak sigarayı bırakan 14 öğrenciye ödül verildi.

Öğrencileri zararlı alışkanlıklardan kurtarmak için Aksaray PMYO Müdürlüğü tarafından 8 Kasım 2004 tarihinde başlatılan sigarayı bırakma kampanyasına katılan 35 öğrenciden 14’ü iradelerini zorlayarak sigarayı tamamen bıraktıkları için düzenlenen törenle ödüllendirildiler.

Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katıldığı törende sigarayı bırakan öğrencilerden Fatih Pala, "Sigara ile mücadele konusunda toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşüyor. Sigara içen tüm tiryakilerin derhal sigarayı bırakmaları ve bu zararlı alışkanlıktan kurtulmaları gerekiyor" dedi. Polislerin zararlı alışkanlıklar konusunda da önderlik yapması gerektiğini ifade eden Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş ise, "Uygar ülkelerde sigara içenler bu alışkanlıklarını toplumsal mekanlarda gerçekleştirmek istedikleri zaman adeta 2.sınıf insan muamelesi görürler. Otellerde bile içenler ve içmeyenlerin yerleri ayrılmaktadır. Sigara kişiye zarar verdiği kadar insanların toplumsal imajına prestijine zarar vermektedir. Bundan dolayı bize zarar veren bu alışkanlığı biran önce irademizi kullanarak terk etmek zorundayız" diye konuştu.

Daha sonra Vali Hüseyin Avni Coş ve Aksaray PMYO Müdürü Celal Aydoğan tarafından sigarayı bırakan öğrenciler Mustafa Dönder, Fatih Pala, Turan Koçer, Oktay Kalız, Adem Değer, Fatih Baytak, Mustafa Onur, Serdar Çay, Abdullah Kayaç, Ufuk Gültekin, Recep Bolaç, Adnan Çakmak, Oktay Ermişoğlu ve Dursun Çavuşoğlu’na çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 12:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?