2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Projelere 3 milyon 118 bin TL!

Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanan Sosyal Destek Programı'na (SODES) Aksaray'dan gönderilen 32 proje uygulanmaya değer bulunarak kabul edildi.

30 ilde uygulanan 2013 yılında Aksaray'ın da içinde bulunduğu 4 ilin daha dahil olduğu program büyük ilgi görüyor. Aksaray Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi'ne ilk yıl olmasına rağmen toplam 194 proje başvurusu yapıldı.Kabul edilen 32 proje için 3 milyon 118 bin lira bütçe oluşturulacak.

Aksaray Valisi Selami Altınok, Kalkınma Bakanlığı'nın istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşan SODES'in sosyal imkanlar konusunda sıkıntı yaşayan başta çocuklar, gençler olmak üzere kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplara yönelik uygulandığını bildirdi.

Vali Altınok, Aksaray Valiliği'nde oluşturulan SODES Proje Koordinasyon Birimi'nin kısa sürede yaptığı tanıtımlarla kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının hazırlayacakları sosyal içerme projeleri ile SODES programlarından yararlanabileceklerinin anlatıldığını büyük ilgi ile karşılaşılan programdan yararlanmak isteyen kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının toplam 194 proje ile başvuruda bulunduğunu belirtti.

Programın Aksaray'da bu denli ilgiyle karşılanmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Vali Altınok, Bakanlığa gönderilen projelerin incelenmesi sonunda 32 projenin uygulanmasına karar verildiğini söyledi. SODES programlarının yeni fırsatlar oluşturduğunu ifade eden Vali Altınok, toplumsal hayata önemli katkılar sunacak projelerin başarılı bir şekilde uygulanması için Proje Koordinatörlerinin ve Proje Yürütücülerin konu üzerinde hassasiyetle duracağını belirtti.

SODES ofisine Valilik Ek-3 Hizmet Binasında uygun yer hazırlandığını; en iyi hizmeti vermek için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Vali Altınok, Projelerin uygulanmasıyla Aksaray'ın eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli değişimlerin yaşanacağını ayrıca istihdama yönelikte iyileştirmeler sağlanacağını bildirdi.

Sosyal Destek Programına müracaat projeleri ve bakanlığın kabul ettiği projeler bakımından Aksaray'ın iyi durumda olduğunu ifade eden Altınok, Kamu Kurumlarının 18 sivil toplum kuruluşunun 14 projesi olmak üzere toplamda 32 projenin kabul edildiğini bu projeler için 3 milyon 118 bin lira bütçe oluşturulacağını belirtti. Kabul edilen projelerin uygulamalarının çok önemli olduğunu bu projelerin her aşamasının takipçisi olacaklarını belirten Vali Altınok, proje paydaşları ile işbirliği içinde olup, hep beraber Aksaray için güzel işler yapacaklarını belirtti.

CHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2013 Perşembe 13:03:41
Güncelleme :23 Temmuz 2013 Salı 13:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?