3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Ramazan esnafın yüzünü güldürdü

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, Ramazan ayının bereketi de beraberinde getirdiğini belirterek, "Piyasalardaki durgunluğun Ramazan ayı sonrasında ortadan kalkması için önlemler alınmalıdır" dedi.

Ekonominin iyiye gitmediğini ve bunu esnafında ciddi bir şekilde hissettiğini kaydeden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Doğan Ceylan, "Her şeyden önce piyasalarda çok büyük bir durgunluk var. Ekonomik gelişmeleri hepimiz takip ediyoruz ve dünyada önemli bir krizin olduğunu biliyoruz. Ancak uzun süredir sabırla işlerin açılmasını bekleyen esnaflarımızın artık dayanacak gücü kalmadı. Bereket ayı olan Ramazan ayında azda olsa bir hareketlenme oldu. Ramazan'ın bereketi de olmasa esnafımız iş yapamayacak. Ancak bu hareketlenmenin devamlı olması için hükümetin gerekli önlemleri alması gerekir. Ayrıca esnafın kredi borçlarının piyasaların durumu da dikkate alınarak ötelenmelidir. Eğer bu durum Ramazan ayından sonrada devam ederse kısa süre içinde kepenkler birbiri ardına kapanmaya başlar" dedi.

Bankaların verdiği krediler nedeniyle piyasalarda sıcak para döngüsünün olmadığını ifade eden Doğan Ceylan, "Maalesef piyasada sıcak para dönmüyor. Bunun en büyük nedeni de krediler. Memuru da, işçisi de, hatta esnafı da herkesin kredi borcu bulunuyor. Eline maaşı geçen öncelikle gidip bu kredi borcunu ödemek için çaba gösteriyor. Geriye kalan ise zorunlu harcamalara gidiyor. Böyle bir ortamda zaten sıcak para döngüsünün de azalması kaçınılmazdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?