3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Ramazanda hasta sayısı azaldı

Aksaray'da hastanelerde ramazan ayı öncesine oranla polikliniklerde yüzde 30'a varan azalma olduğu bildirildi.

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Yordam, "Oruç tutmanın bünyeye olumlu etkiler yaptığı artık tıp dünyası tarafından kabul edilen bir gerçektir. Ancak orucum bozulacak diye ciddi sorunları olmasına rağmen hastanelere gelmeyenler olduğuna da şahit oluyoruz. Fenalık geçiren yada kendini iyi hissetmeyen vatandaşlarımız hemen bir sağlık kurumuna müracaat etsinler" dedi.

Ramazan ayı ile birlikte her yıl polikliniklerde önemli oranda azalma olduğuna işaret eden başhekim Yordam, "Ramazan ayı ile birlikte servislerde büyük bir azalma oluyor. Eskiden günde 1000 kişinin geldiği hastanemizde ramazan ayının girmesiyle 650-700 polikliniğe kadar düştüğümüz hatta daha da azaldığı zamanlar oldu. Ramazan ayı ile birlikte poliklinik sayısı ortalama yüzde 30 düştü" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmt k. IP: 85.106.190.xxx Tarih : 20.09.2008 11:59:52

elbette orucun faydası çoktur... ama hasta sayısının azalmasının sebebi sadece orucun sıhhat kazandırması değildir... orucun sıhhat kazandırması yanında başka sebepler de var ki o da insanlar oruçlu oruçlu sıra beklememek için gelmiyorlar:)))))