4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Rüşvet operasyonu zanlıları adliyede

Aksaray 1. ve 2. Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan ve rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 12'si, alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından alınan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu Aksaray 1. ve 2. Tapu Sicil Müdürlükleri'nde çalışan ve rüşvet aldıkları iddia edilen bazı memurlar polis tarafından takibe alındı.

Yaklaşık 4 ay süren takip sırasında bazı memurların rüşvet olarak aldığı iddia edilen ayakkabıları, delil olarak görülmemesi için mağazadan alır gibi yaptıkları, bazı memurların ise vatandaşın işini görme bahanesiyle faturalarını ödettirdiği ya da telefon kontörü aldırttığı iddia edildi.

Yapılan takip sonucu Tapu Sicil Müdürlükleri'ne yapılan operasyonda, tapu sicil müdürü ve müdür yardımcısı ile 11 tapu sicil memuru olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı.

Yapılan sorgularının ardından 13 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:42:17
Güncelleme :12 Haziran 2009 Cuma 08:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halil İbrahim METİN (BAYINDIR MEMURSEN İL TEMSİLCİSİ) IP: 81.215.1.xxx Tarih : 19.06.2009 11:18:04

Heberde belirtilen operasyonda göz altına alınan personel savcılık soruşturmasını müteakip çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakılmışlardır.Konu ile ilgili yerel basında haberler ve basın açıklamaları yer almıştır. Haberlerinizi güncellemenizi önerirken, ayrıca göz altına alınma olayının haber yapıldığı gibi serbest bırakılma olaylarınında haber yapılması gereklidir kanısındayız .Saygılarımla....