4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Sağlıksız gıda üretimine karşı denetimler sıklaştırıldı

Vatandaşa sağlıksız ve uygun olmayan koşullarda üretim yapan yerler hakkında çeşitli işlemler uygulanarak uyarılıyorlar.

Halkın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için bu denetimlerin sıklaştırılacağını ve asla taviz verilmeyeceğini belirten Vali Hüseyin Avni Coş, vatandaşın sağlığını önemsediklerini, tüm gıda üretimi yapan işletmelerinde önemsemesi gerektiğini kaydetti.

Vali Coş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevre İllere baktığımızda gıda denetimini en sık yapan illerin basında Aksaray’ın geldiğini görüyoruz. Bizler her ne koşulda olursa olsun vatandaşın bu konudaki hakkını savunacağız. Vatandaşlarımızda kendi haklarına sahip çıksınlar. Uygunsuz gördükleri yerler hakkında bize başvursunlar, bizde incelemelerimizden sonra gerekeni yapalım. Üreticilerde işlerini yaparken, vatandaşın sağlığını düşünsünler. Üretim yaparken daha dikkatli olsunlar ve temizliğe riayet etsinler. Sağlıklı üretim yapmak üreticilerin kendi menfaatlerine olur” dedi. Vali Coş, denetimlerin mesai saatleri dışında da devam ettiğini ifade etti.

AKSARAY
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 16:30:29
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 17:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?