4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Sahte parayla alışverişe suçüstü

AKSARAY'DA SAHTE PARA OPERASYONU

Aksaray polisinin yaptığı operasyonla sahte parayla alışveriş yapan 3 kişi yakalanırken, ele geçirilen sahte paraların bazı para kontrol cihazları tarafından tespit edilemediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, iş yerinden alışveriş yaptıktan sonra şüpheli tavırlarla dükkandan ayrılan A.E. (23) isimli şüpheliyi arkasından takip eden esnaf, şahsın hızla uzaklaşmasıyla kendisine verilen paranın sahte olabileceği şüphesiyle polisi aradı.

Uzman dedektifler yaptıkları araştırma sonunda paranın sahte olduğunu tespit edince eşgali belirlenen şahsı aramaya başladı. Başka bir iş yerine girerek yine sahte para vermeye kalkışan A.E. esnafların da yardımıyla polis tarafından yakalanırken, sahte para verilen 7 yer tespit edilerek hepsi 100 liralık banknot olmak üzere 700 lira sahte para ele geçirildi.

A.E.'nin verdiği ifade doğrultusunda ekipler, şebekenin Aksaray'a 3 kişi olarak geldiğini tespit etti ve diğer şahıslar B.K. (24) ile C.T'nin (27) Aksaray'ın Ortaköy ilçesine gittiklerini belirledi. Ortaköy'de inceleme yapan ekipler şahısların otobüsle Kırşehir'e geçtiğini anlayınca Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'ne konuyla ilgili bilgi verdi. Kırşehir KOM ekipleri şahısları otobüste yakaladı. B.K. ve C.T. ile A.E.'nin Aksaray'a 4 bin lira sahte parayla geldikleri anlaşıldı.

SAHTE PARALARI BAZI PARA KONTROL MAKİNELERİ TESPİT EDEMİYOR

Öte yandan uzman KOM ekiplerinin yaptığı incelemelerde, sahte paraların aslına çok benzer olduğu, bazı para kontrol cihazlarının da sahte parayı tespit edemediği belirlendi.

Şahısların sahte parayla alışveriş yaptığı seyyar satıcı Ramazan Çelik (60), "Bir genç yanıma geldi. Cevizden tattıktan sonra 10 liralık almak istediğini söyledi. Tarttım verdim bana 100 lira verdi, ben de 90 lira para üstü verdim ve gitti. Parayı aldıktan sonra baktım yanımdaki arkadaşıma para sanki sahte gibi dedim ama o da güneşe tutup baktı ve Atatürk de, hologramda görünüyor, sahte değil dedi. 1-2 saat sonra polis parayı veren şahısla yanıma geldi ve paranın sahte olduğunu o zaman anladım. Bundan sonra alışveriş yapan 100 lira verirse almayacağım. Bozdursun gelsin ondan sonra satış yaparım" dedi.

Sahte para çetesinin tüm Türkiye'ye üzerlerinde sahte paralarla dağıldığı şahısların ifadelerinde ortaya çıkarken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

AKSARAY'DA SAHTE PARA OPERASYONU
AKSARAY'DA SAHTE PARA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 13:29:05
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 16:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?