3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Sahtekar tüccarlar iş başında

DİŞLERİNİ SÖKTÜKLERİ YAŞI KÜÇÜK HAYVANLARI KURBANLIK OLARAK SATIYORLAR

Aksaray Yetiştirici ve Üretici Platformu Başkanı Esat Zengin, Kurban Bayramı öncesi bazı art niyetli tüccarların yaşı küçük büyükbaş hayvanları dişlerini söküp büyükmüş gibi göstererek kurbanlık olarak satmaya çalıştıklarını söyledi.

Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Eskil Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necip Çeçen ile birlikte basın açıklaması yapan Aksaray Yetiştirici ve Üretici Platformu Başkanı Esat Zengin, Kurban Bayramı öncesinde bazı tüccarların ellerindeki küçük yaştaki büyükbaş hayvanları satmak için bazı hilelere başvurduklarını belirterek, "Son zamanlarda bazı hayvan tüccarlarının, topladıkları küçük danaların ön dişlerini çekip 2 yaşını tamamladı diye kurban satışına çıkarmaya çalıştıklarını duyuyoruz. Kurban kesecek tüketici vatandaşlarımızın, düve ya da danayı dişine bakarak değil de pasaportuna bakarak almalarını istiyoruz" dedi.

Pasaport kayıtlarının pazarda satılan hayvanın gerçek yaşını yansıtacağını ifade eden Platform Başkanı Esat Zengin, "Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği'mizde hayvan küpeleme çalışmaları 2-3 yıldır yapıldığından, pasaport girişleri ve E-Islah veri tabanı giriş kayıtları da birliğimizce gerçekleştiriliyor. Bizim girdiğimiz verilerde hiçbir şekilde yanlışlık olamayacağı için pasaportlardaki doğum tarihleri doğrudur. Yaşı küçük hayvanın dişini çekerek haksız para kazananların önüne geçmek için hayvan pasaportlarının kesinlikle kontrol edilmesini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Kurbanlık alırken vatandaşların dikkat etmesi gerekenleri hatırlatan Eskil Süt Birliği Başkanı Veteriner Hekim Necip Çeçen ise, "Kurbanlık alımı sırasında vatandaşlarımız tüccardan hayvanın pasaportunu mutlaka istesin. Pasaportta yazan kulak numarasını aldıkları hayvanla karşılaştırdıktan sonra hayvanın kaç yaşında olduğunu anlayacaklardır" diye konuştu.

DİŞLERİNİ SÖKTÜKLERİ YAŞI KÜÇÜK HAYVANLARI KURBANLIK OLARAK SATIYORLAR
DİŞLERİNİ SÖKTÜKLERİ YAŞI KÜÇÜK HAYVANLARI KURBANLIK OLARAK SATIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 12:27:03
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 14:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?