3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Sanayiciler teşviğin devamını istiyor

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Süleyman Baydilli, 5084 sayılı yatırım ve teşvik kanunun süresinin uzatılmasını beklediklerini söyledi.

Teşvik kanunu ile birlikte Aksaray'ın 5 yılda çok önemli bir mesafe aldığını vurgulayan ATSO Başkanı Süleyman Baydilli, “5084 sayılı yatırım ve teşvik kanununun Aksaray'da kazandırdıkları ortadadır. 5 yıl öncesine kadar OSB'de yatırım yok denecek kadar az iken teşvik kanunu ile fabrikalar yükselmeye başladı. Önemli firmalar Aksaray'da yatırımlar yaptı. Teşvik süresi yıl sonunda bitecek. Kriz ortamında teşviğin bitmesinin sanayiciyi çok zor durumda bırakacağını biliyoruz. Bunun için teşvik süresinin uzatılmasını istiyoruz” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Aksaray'da sanayileşmenin gelişimi için önemli katkılar yaptığını ifade eden ATSO Başkanı Baydilli, “Teşvikle birlikte bir bir fabrikalar kurulurken Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'mız da Aksaray'a önemli destekler verdi. 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde şu anda altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları bakanlığımızın son olarak çıkarttığı toplam 9.5 milyon YTL ödenekle tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca bir çok fabrikanın kurulduğu 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde ise altyapı projemizi hazırladık ve bakanlığımız burası için de ciddi bir ödenek sözü verdi. Biz bu gelişmeler varken, teşviğin bitmesiyle duraklama hatta gerileme döneminden endişe ediyoruz. Onun için teşvik en azından kriz etkileri ortadan kalkana kadar devam etmelidir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 18:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?