3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Sanayinin önünü açacak proje

Aksaray Belediyesi şu an Hamidiye beldesi sınırlarında olan 100 hektarlık alanda modern bir sanayi alanı projesi için hazırlıklara başladı.

Aksaray Üniversitesi kampüsü ve Organize Sanayi Bölgesi arasında kalan 100 hektarlık alanda Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi oluşturmak isteyen Aksaray Belediyesi'nin 2006 yılındaki yaptığı girişim Hamidiye Belediye Meclisi'ne takılmış ve proje hayata geçirilememişti. Hamidiye beldesinin yapılacak yerel seçimlerin ardından Aksaray'ın mahallesi olacak olmasıyla projenin de önü açılmış oldu.

Proje hazırlıklarının devam ettiğini belirten Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Sanayicilerimizin bizden istediği modern bir alan oluşturarak Aksaray'ın hizmetine sunacağız. Mevcut sanayi alanı şehir içinde kaldı ve büyümeye müsait değil. Biz önümüzdeki yıllarda sorunlar yaşanabileceğini düşünerek bu projeyi hayata geçiriyoruz. İşlerini büyütmek ve üretim yapmak isteyen bir çok esnafımızın bizden bu yönde talepleri var. Biz de onlara mevcut yerlerinden daha büyük, yani küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizin çalışabileceği bir alan oluşturacağız. Projelerimizi mühendislerimiz sanayicilerimizden fikir alarak yapıyor. En kullanışlı ve modern projeyi oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu projeyi hayata geçirirken tüm sanayicilerin menfaatlerini de göz önünde tutacaklarını ifade eden Başkan Palta, “Bu proje Aksaray'ın en az 50 yılına hitap edecek şekilde planlanıyor. Sanayicilerimiz istedikleri büyüklükte imalat yapabilecekleri yerlere kavuşacaklar. Proje ve inşaat safhasında da onları mağdur etmeyecek her türlü planlamayı yapacağız. Hiçbir sanayicimizi kurulu düzenini bıraktırıp zorla bu alana götürmeyeceğiz. Proje tamamlandığı zaman sanayicilerimiz kendileri mevcut alanları bırakıp kendileri için hazırlanan bu bölgeye gitmek isteyecekler” şeklinde konuştu.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi'nin hayata geçmesi ve eski sanayinin boşalmasıyla bölgenin değerlendirileceğini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Modern sanayi bölgesi hayata geçtiğinde şehir içinde çok geniş bir alan oluşmuş olacak. Bu alanı şu anda konut alanı olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. İlerleyen dönemde farklı bir proje oluşursa onu da değerlendirmeye alabiliriz. Ancak bölgenin konut alanı olmasının uygun olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 14:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?