3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Şebeke suları kaynatılarak içiliyor

Aksaray'da norovirüs nedeniyle binlerce kişinin hastanelere akın etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın ve yerel idarecilerin suyu kaynatarak tüketin uyarıları etkili oldu. Aileler artık içecekleri suları kaynatarak tüketiyorlar.

Aksaray'da 8 günde yaklaşık 8 bin kişinin norovirüsten etkilenmesinin ardından uzmanların şebeke sularını kaynatarak için uyarısı etkili oldu. Virüsten etkilenmek istemeyen aileler, evlerinde şebeke suyunu kaynatarak tüketmeye özen gösteriyor.

Virüsten etkilenmemek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Türkan Emekli, "Yetkililer virüsten korunmak için şebeke sularının kaynatılarak içilmesini öneriyorlar. Bunun için bizler de içeceğimiz suları kaynatarak tüketiyoruz. Yetkililer tam manasıyla bir açıklama yapmadıkları sürece de şebeke suyunu kullanmayı düşünmüyoruz" dedi. Çocuğu olan kadınlar ise suyu kaynattıktan sonra bebeklerine içiriyor.

Evlerinde ocaklarda yada elektrikli su kaynatma cihazlarında şebeke suyunu kaynatan vatandaşlar kaynattıkları suyun soğumasını bekledikten sonra suları bidonlarda depolayıp içmek için kullanıyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 17:39:19
Güncelleme :21 Mayıs 2008 Çarşamba 17:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serdar KAYA IP: 85.103.172.xxx Tarih : 22.05.2008 13:02:09

Çok merak ediyorum suyu kaynatarak için diyen uzmanları,kimler acaba.Suyu kaynatmak kesin çözüm değilki.Kayanayan su buharlaşır ve suyun en temiz hali havaya gider.Suyun içindeki maddelerde, kaynayarak yoğunlaşıp, azalan suyun içinde kalır.Profesyonel bir sistemle ( reverse osmosis teknolojisi ile )Suyu arıtmak bence en mantıklısı.Çünki suyun içindeki bakteri,virüs,mikrop,ağır metaller gibi maddeler sudan ayrıştırılmadığı sürece kesin çözüm bulunamaz.Tavsiyem, özellikle bebekler için hazır su tüketilmeli.