7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Şehit ailelerine iftar

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği verdi.
Aksaray Ağaçlı Tesisleri’nde verilen iftar yemeğine Vali Vekili Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar ile şehir protokolü katıldı. Protokol üyeleri ve eşleri, şehit aileleri ile aynı masalarda oturup birlikte iftar yaptı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta iftar yemeğinde yaptığı konuşmada hükümetin şehit, gazi ve yakınlarıyla ilgili son yıllarda yapmış olduğu çok ciddi güzel hizmetler olduğunu belirterek, “Tabii ki, bunlar şehit olan insanlarımız geri getirmez. Ama devletin başında olan insanlara düşen görevde bu topraklar uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna, din uğruna canını eğer bu insanlar verdiyse bize düşen ve büyüklerimize düşen görev geride kalanlarına kol kanat germektir. İşte bunu hükümetimiz yapıyor. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere ne gerekiyorsa ellerinden gelenleri yaptılar. İşte son çıkan yasayla da bu da bariz bir şekilde gündeme geldi" dedi.

Vali Vekili Abdulkadir Demir ise gazi ve şehit aileleriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Millet olarak kabul etmiş olduğumuz kutsal değerlerimiz var. Dinimiz, milletimiz, vatanımız, bayrağımız. Bu değerlerimizi kanımız canımız pahasına gözümüzü kırpmadan muhafaza ediyoruz. Gözümüzü kırpmadan diyoruz bu duyguyu verende dinimizin müjdelediği şehitlik mertebesi. Peygamberimizin hadislerinde müjdelediği şehitlik mertebesi. Türkiye Cumhuriyeti olarak yıllardan beri terör belası ile mücadele ediyoruz. Bu terör belası kutsal saydığımız dinimize, bayrağımıza, vatanımıza, birlikteliğimize kast ediyor. Biz millet olarak bununla mücadele ederken de şehitlerimiz ve gazilerimiz oluyor. Şehitlerimiz olduğu zaman düşen ateş sadece o aileyi değil milletin bağrına düşüyor milleti yakıyor. Ama biz millet olarak birliğimizi, beraberliğimiz ve bizi bir yapan değerlerimizi canlı tuttuğumuz sürece terör örgütü hiçbir zaman için amaçladığı sonuçlara ulaşamayacak” diye konuştu.

"MAAŞLARDA DA CİDDİ BİR ATIŞ SAĞLANMIŞTIR"
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak da konuşmasında, Aksaray Belediyesine misafirperverliği için teşekkür etti. Koçak, "En son yapılan değişikliklerde pozitif ayrımcılıkla ilgili her şehit ailemize iki iş imkanı verdiğinden dolayı hükümetimize teşekkür ediyorum. Ayrıca maaşlarda da ciddi bir atış sağlanmıştır. Bunu maaş alan ailelerimizde biliyor. Pozitif ayrımcılık her tarafta gösteriliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2012 Cumartesi 18:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?