3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Şehit mezarlarına karanfil bırakıldı

Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Aksaray'da tören düzenlendi.

Aksaray Şehitliğinde düzenlenen tören, Şehitlik Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali İnlek, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve şehit yakınlarının katıldığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşısının okunmasının ardından saygı atışı yapıldı.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, "Bugün şehitlerimizi anmak için buradayız. Mehmetçiğimiz ve tarih boyunca destanlara imza atan şehitlerimiz sayesinde bu gün ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yaşıyoruz. Maalesef gerçekleri görmeyenler şunu bilmiyorlar ki, zenginlik ve rahat içinde huzurlu yaşıyorlarsa bunu şehit ve gazilerimize borçludurlar" dedi.

Vali Buyuran ve beraberindekiler şehitlik içinde fidan dikimi yaparak şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehit yakınlarının tören sırasında duygulandıkları ve gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Vali Buyuran, törenin sonunda Ağaçlı Tesislerinde yemekte biraraya geldiği şehit yakınlarına sorunların çözümü için her zaman yanında olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:17:44
Güncelleme :20 Mart 2008 Perşembe 17:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?