30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

Şehitlikte toplu dua

Mersin’deki nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki göstermek amacıyla Aksaray’da ’Türk bayrağına saygı yürüyüşü’ düzenlendi.

Aksaray’da bulunan sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı protesto yürüyüşü, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nde başladı.

Yürüyüşe, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ankara Caddesi üzerinden Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Bir grup genç tarafından terör örgütü başı Abdullah Öcalan maketi ateşe verilirken yürüyüşe katılan çocuklar ve vatandaşlar ateşe verilen makete tükürerek tepkilerini gösterdiler.

Vilayet meydanında yapılan gösterinin ardından Aksaray Şehitliği’ne yönelen kalabalık, yolda 10.Yıl Marşı’nı okudu. Aksaray Şehitliği’nde ise yürüyüşe katılanlar toplu bir şekilde dua etti.

Bayrağa saygı yürüyüşü duanın ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 19:31:29
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 14:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?