7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Selenyum ele geçirildi

Tarihi eser kaçakçılarına yönelik bir operasyon düzenleyen Aksaray polisi, tarihi eser ile birlikte Türkiye'ye yurtdışından kaçak giren Selenyum maddesi ele geçirdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan istihbarat çalışmaları sonrası il merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, 31 plakalı araçta arama yapıldı.

Yapılan aramada küçük deney tüpü, metal kap ve küçük naylon kilitli poşet içerisinde olmak üzere üç ayrı parça halinde toplam daralı ağırlığı 202,79 gram gelen selenyum maddesi, 1 adet üzerinde kral tacı şekli bulunan taşlı altın renkli yüzük ve 1 adet üzerinde mavi renkli taşın da bulunduğu kral tacı arması bulunan taşlı altın renkli bileklik ele geçirildi.

Selenyum maddesi, incelenmek üzere Ankara'ya Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı'na gönderilirken, Türkiye'ye kaçak yollardan giren selenyum maddesi olduğu anlaşıldı.

Ele geçirilen yüzük ve bileklik için Aksaray Müze Müdürlüğü'nden alınan ekspertiz raporunda ise; 19. yüzyıla ait oldukları, üzerlerinde pırlanta ve mavi renkli zümrüt kullanıldığı, Hıristiyanlığa ait eserlerden olduğu, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu'nun 23. Maddesi kapsamında alımı-satımı ve bulundurulmasının yasak olduğu belirlendi.

Olayla ilgilisi olduğu değerlendirilen K.Ö. (56) isimli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 11:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?