3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Şiddetli rüzgar okul tatil ettirdi

Aksaray'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle iki okul 1 gün süreyle tatil edildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle Yunus Emre Mahallesi'nde 32 derslikli Hasandağı İlköğretim Okulu ile Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulunun çatısı uçtu.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, çatısında hasar meydana gelen okullarda incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Eren Koçaş'tan da bilgi alan Vali Buyuran meteoroloji tahminlerine göre Aksaray'daki olumsuz hava koşullarının yarın da devam edeceği bilgisini aldıklarını söyledi.

Hasandağı İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulundaki hasar tespit çalışmalarının rüzgarın dinmesinden sonra başlayacağını belirten Vali Buyuran, “Aksaray'da etkili olan şiddetli rüzgar Aksaray-Konya ve Aksaray-Adana kara yollarında araç trafiğini olumsuz yönde etkiledi.

Yer yer kum fırtınaları görüş mesafesini sıfıra indirdi. Aksaray merkezde bulunan iki okulumuzun da çatısında hasar meydana geldi. Fırtına nedeniyle öğrencilerin can güvenliklerini sağlamak için her iki okulun da yarın 1 gün süreyle tatil edilmesini kararlaştırdık” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 09:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?