3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Şiddetli yağmur karayolunu kapattı

 

Aksaray'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Sel sularının yol üzerinden akması, Aksaray-Ankara Karayolu'nda trafiğin bir süre durmasına neden oldu.

Aksaray'da akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artıran şiddetli yağış, bazı bölgelerde sele neden oldu. Aksaray-Ankara E-90 Karayolu'nun 10. kilometresinde, sel sularının yol üzerinden akmaya başlaması, bölge trafik ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler, karayolunu bir süre trafiğe kapattı.

Onlarca araç yaklaşık 45 dakika yolda ve tesislerde bekletilirken, yapılan çalışmanın ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Yağışlarla birlikte Aksaray-Ankara, Aksaray-Konya ve Aksaray-Adana Karayolu'nda 7 ayrı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 7 kişi yaralanırken, yaralılar Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Öte yandan, karayolunun trafiğekapanmasının ardından bölgede inceleme yapan Aksaray Valisi Sebati Buyuran, "Yağışla beraber sel sularının yol üzerinden akması ve kazalar nedeniyle E-90 Karayolu ekiplerimiz tarafından bir süre trafiğe kapatıldı. Sürücüler bir süre tesislerde bekletildi. Daha sonra trafik, Köy Hizmetleri ve Karayolları ekiplerimizin çalışmalarıyla tekrar açıldı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 09:24:28
Güncelleme :26 Mayıs 2008 Pazartesi 09:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir IP: 213.17.63.xxx Tarih : 26.05.2008 14:09:44

Kaza gecirenlere gecmis olsun.Insallah yagmur daha cok yagar,Hollanda,Kutlu Kasabasi,Aksaray