3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Sigara yasağına dikkat çekildi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Aksaray Şubesi ve Aksaray Belediyesi kapalı alanlarda uygulanacak olan sigara yasağına dikkat çekmek için broşür hazırlattı.

19 Mayıs itibariyle yürürlüğe girecek olan 4207 sayılı kanuna dikkat çekmek için Aksaray Belediyesi ve Yeşilay Cemiyeti Aksaray Şubesi ortaklığında kapalı alanlarda sigara içilemeyeceğini gösteren broşürler hazırlatıldı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta ile birlikte açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti Aksaray Şube Başkanı Fikret Köse, “Kapalı alanlarda sigara yasağını hatırlatan binlerce broşürü belediyemiz ile birlikte resmi kurumlar, okullar ve şehirdeki tüm esnaflarımıza dağıtacağız. Yeşilay olarak sigara, alkol, kumar gibi her türlü kötü alışkanlığın karşısında çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Kadınların sigara kullanma oranında büyük bir artış olduğunu ifade eden Köse, “Eskiden kadınların sigara kullanması toplumda çok hoş karşılanmaz ve sigara kullanan kadınların sayısı da çok az olurdu. Şimdi sigara kullanmayan kadınlar neredeyse anormal karşılanmaya başladı. Kadınların sigara kullanma oranı Türkiye'de hızla tırmanmaktadır” şeklinde konuştu.

Kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmasıyla sigarayı bırakanların sayısının azalacağını belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Belediye olarak ülkemizin ve halkımızın yararına olan her türlü projenin içinde olmayı isteriz. Kapalı alanlarda sigaranın yasaklanması tiryakileri zor durumda bırakacağı için sigarayı bırakmayı da onlara daha fazla düşündürecektir. Bu broşürleri başta okullarımız olmak üzere her yere dağıtarak sigara yasağını halka hatırlatacağız” diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 16:10:56
Güncelleme :18 Nisan 2008 Cuma 16:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?