30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

Soruna çare arandı

Amasya Emniyet Müdürlüğü'nün organizesinde düzenlenen, Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Eğitim Fakültesi tarafından da desteklenen toplantıda kentin trafik sorunu masaya yatırıldı.

Vatandaşların ilgi göstermemesi nedeniyle daha önce iptal edilen trafik sorununun çözümüyle ilgili toplantı bu kez büyük ilgi gördü. Maden Otel'de yapılan toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı İmrulkays Güçlü, Trafik Şube Müdürü İsmail Arat, Zabıta Müdürü Ceyhun Özarslan, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Nusret Kasap, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Orhan Şahin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve esnaflar katıldı. Toplantının Amasya'nın trafik sorununa çare bulmak için düzenlendiğini belirten Emniyet Müdür Yardımcısı İmrulkays Güçlü, "Amasya'nın trafiğine yardımcı olmak, görüş belirtmek ve görüşlerinizi dinlemek için böyle bir toplantı düzenledik" dedi.

Böyle bir sıkıntı için toplanabilmenin sorunun birinci aşamasını oluşturduğunu ifade eden Trafik Şube Müdürü İsmail Arat ise, "Sorun varsa burada toplanıp kararlar almak sorunu çözer. Problemleri tespit etmek ve yaptığımız çalışmaların size nasıl yansıdığını öğrenmek istiyoruz. Amasya, batı ile doğuyu bağlayan yol üzerinde, bu kentte yapılan trafik çalışmaları kentin turizmine, insanlara ve kentin gelişimine yansıyor" diye konuştu.

Araç yoğunluğunun kentin nüfusuna oranla çok fazla olduğunu söyleyen Zabıta Müdürü Ceyhun Özarslan da, "Ana cadde ve ara sokaklarda yaşanan trafik sorunu halkı olumsuz etkiliyor. Biz trafik konusunda radikal kararlar aldık. Yaptığımız bu çalışmalarda sizlerden olumlu tepkiler geldi ve doğru yolda olduğunuzun farkına vardık" şeklinde konuştu.

Daha sonra Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Nusret Kasap tarafından yapılan ankete katılan katılımcılar, kentte yaşanan en büyük trafik sorunlarını ankete yazdı.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 13:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?