4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Aksaray'da Sosyal Güvenlik Haftası geniş bir program ile kutlanmaya başladı.

Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle ilk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuşması ile başladı. Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret eden SGK Müdürü Kaşif Kılıç daha sonra basın açıklaması yaptı.

Yeni bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu yediden yetmişe tüm paydaşlara tanıtmak, reformları anlatmak, daha önceki Sosyal Güvenlik Kurumlarının olumsuz imajını ortadan kaldırarak, kamuoyunda kurum adına yeni ve olumlu imaj oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kaşif Kılıç, “Ülkemizin bir çok alanda önemli değişim ve dönüşüm süreçlerinden geçmekte olduğunu hep beraber gözlemlemekteyiz. Bu gözlemlemelerimiz bir kez daha göstermiştir ki, hayatta değişmeyen tek olgu değişimin kendisidir. Söz konusu değişimin başında sosyal güvenlik gelmektedir. Sosyal güvenlik reformu olarak adlandırılan bu süreç; sosyal sigortalar, sağlık, sosyal yardımlar ve kurumsal yapıdan oluşan dört temel bileşenden oluşmaktadır. Bu dört alanda yapılan ortak şey norm ve standart birliği sağlamak ile birlikte tel çatı altında hizmet vermektir. İşte bu tel çatı sürecinin ürünü olan Sosyal Güvenlik Kurumu; SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'u bir araya getirmiştir. Bu birleşme ülke nüfusunun tamamını kucaklayan bir sistemi de beraberinde getirmiştir” dedi.

Basın toplantısının ardından SGK Müdürü Kaşif Kılıç, şube müdürleri ve bazı SGK çalışanları Huzurevini ve Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek yaşlılar ve çocuklarla bir araya geldiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 10:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?