4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Sultan Han'da turist bereketi

Türkiye ve dünyanın en büyük kervansaraylarından biri olarak kabul edilen tarihi Sultan Han'ı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

Aksaray'ın turizmden kazanan tek yerleşim alanı olan Sultanhanı Kasabasındaki tarihi Sultan Han, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Ihlara Vadisinden sonra Aksaray'ın en çok turist çeken tarihi yeri olan Sultan Han'a günde yaklaşık 800 yabancı turist geliyor.

Sultanhanı Kasabası'na gelen turistler burada yaptıkları alışverişlerle esnaflara her yıl önemli oranda döviz bırakıyor. Sultan Han'a gelen turist sayısının Ramazan ayı ile birlikte artış gösterdiğini ifade eden Tarihi Han'ın görevlisi Dursun Yıldırım, “Ramazan ayı öncesinde 450-500 civarında gelen turist Ramazan ayı ile birlikte 800 hatta bazı günler bununda üzerine çıkmaya başladı. Gelen turistlerin büyük bir çoğunluğunu ise İtalyan turistler oluşturuyor. Yerli turistlerinde Sultan Han'a ilgisi oldukça yüksek ancak Ramazan ayı ile birlikte yerli turist gelmez oldu” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 21:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?