3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Süt sığırı dağıtımı yapıldı

Aksaray'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında merkeze bağlı Karaören köyünde 20 aileye 2'şer adet süt sığırı dağıtıldı.

Karaören köyünde yapılan süt sığırı dağıtımına Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Tarım İl Müdürü Recep Öztorun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenol Mutlu, Karaören Köyü Muhtarı Cumali Kahraman ve hak sahibi köylüler katıldı.

Törende süt sığırı alan köylülerle sohbet eden Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, "Daha önce yapılan projelerden yararlanan vatandaşlarımız geri ödemeleri zamanında yapmasalardı bu projeleri yapamazdık. Bu projede geri ödemeler vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmayacak seviyededir. Projede geri dönüşüm olacak ama geri ödemelerin şartlarına baktığımızda hibe denebilir. Projelerin geri dönüşümü olduğu sürece yeni projelerde devam edecektir" dedi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren İl Tarım Müdürü Recep Öztorun ise, "40 baş damızlık gebe düve 20 çiftçiye 2'şer baş olarak dağıtılacak. Toplamda 5 bin 333 YTL borçlanacak çiftçimiz, borcunu faizsiz olarak vakfa ödeyecek. Projeden yararlanan hak sahibi çiftçilerimiz 15 ay sonra ilk ödemeyi yapacaklar ve 3 yıl içinde de üç eşit taksitle toplam borç ödenmiş olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?