2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Sütte kalite artacak

Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı hızla devam eden fabrikanın tamamlanmasıyla sütte kalite ve fiyat artışı olacağını söyledi. 

Esat Zengin, özel bir şirket tarafından Aksaray hayvancılığına ve ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağını düşündükleri fabrikanın inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi. Zengin, "Fabrika rekor bir sürede, 12 ayda bitirilmeye çalışılıyor. Kısa sürede çok büyük ve modern bir fabrikayı Aksaray'a kuracak olan şirket, Aksaray hayvancılığına da katkı sağlayacak. Dev bir yatırımcının Aksaray'a gelmesi diğer firmaları da ilimize yönlendirecektir" dedi. 

2007 yılı itibariyle Aksaray'da hayvancılığın büyük bir ivme kazanacağını dile getiren Esat Zengin, "2007 yılı içinde hayvancılık büyük bir ivme kazanacak. Fabrikanın insanlara hayvan dağıtması gibi bir şey söz konusu olamaz ama çiftlik kuran vatandaşlarımıza destek olacaktır. Fabrika yöneticilerinin en büyük projesi bazı bölgelere soğuk hava süt depoları oluşturarak süt kalitesinin artmasını sağlamak. Bu projeleri arasında var ve kısa süre içinde hayata geçireceklerine inanıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 13:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?