4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Tarihi değiştiren günün 90. yıldönümü

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Aksaray'da coşkuyla kutlandı.

Aksaray Valiliği önüne başlayan kutlama etkinliği protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Ardından Dağılgan Stadı'nda devam eden törenlere Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hayati Kasım, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Naci Uğur, daire ve kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hayati Kasım ve Belediye Başkanı Nevzat Palta halkın bayramını kutlarken, öğrenciler 19 Mayıs'ı anlatan şiirleri okudular.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, Türk ulusunun tarihsel yazgısının 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı günle değiştiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli spor dallarında faaliyet gösteren öğrenciler ve okullardan öğrenciler de hazırladıkları gösterileri sundular.

Daha sonra yaklaşık 400 öğrenci, bin 500 metrekare büyüklüğünde dev Türk Bayrağını stada açtı. Kutlamalar tören geçişi ile son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 18:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?