4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Tarihi eserlerin geliri yoksullara

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kontrolündeki tarihi eserleri restore ederek kiraya verdiğini ifade eden Hayır İşleri Şube Müdürü Mehmet Özdemir, “Tarihi eserleri onarıp kiraya veriyoruz. Oradan gelen gelirler ise ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, kuru gıda, eğitim bursları ve aylık maaşlar olarak dağıtılıyor” dedi.

Aksaray'da Zinciriye Medresesi'nde yapılan restore çalışmalarını inceleyen ve tarihi eserlerin onarımına büyük önem verdiklerini belirten Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hayır İşleri Şube Müdürü Mehmet Özdemir, “Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak tarihi eserleri restore edip ayakta kalmasını sağlıyor, bu eserlerle gelen gelirleri hayır işlerinde ve yeni restorelerde kullanıyoruz. Dört bir yanı Selçuklu eserleriyle dolu olan bölgemizde kontrolümüzde onlarca restore çalışması yapıldı, onlarcası devam ediyor, onlarcasını da programımıza aldık en kısa zamanda restore ettirmenin gayretindeyiz. Bazı restoreleri de yap işlet devret modeliyle ihale ederek yaptırıyoruz. Bu sayede önemli bir gelir de elde ediyoruz. Bu gelirlerle ise ihtiyaç sahiplerine çeşitli şekillerde yardımlar yapıyoruz” dedi.

Sadece Aksaray'da şu anda 49 yetim çocuğa aylık 290 TL yardım yaptıklarını ifade eden Mehmet Özdemir, “Maaş yardımlarımızda Aksaray'da 49 yetim çocuğa evlenene kadar 290 lira maaş veriyoruz. Anneler yerine özellikle çocuklara yardım veriyoruz ki, çocuk uzun süre bu yardımdan yararlanabilsin istiyoruz. Ayrıca 450 öğrenciye aylık 50 lira burs veriyoruz. Öğrencilerin ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları olmasına dikkat gösteriyoruz. Kuru gıda olarak ise her ay Konya, Aksaray ve Karaman'da 2 bin 775 aileye yardımlar ulaştırılıyor. Aksaray'da ilçelerde 75'er paket gıda yardımları yapılıyor” şeklinde konuştu.

Sıcak yemek yardımlarının da olduğunu ifade eden Özdemir, “Sadece Aksaray'da 700 muhtaca sıcak yemek yardımlarımız günlük olarak yapılıyor. Özel araçlarla fakir ailelerin evlerine kadar yardımlar sefer taslarıyla ulaştırılıp aileye teslim ediliyor. Yemek yanında her aileye de birer ekmek veriyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:07:06
Güncelleme :12 Mayıs 2009 Salı 14:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?