2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Tarihi konaklar restore edilecek

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aksaray merkez ve Güzelyurt ilçesinde bulunan tarihi konakların restore edilmesi ve sokak sağlıklaştırması için çalışmalara başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Aksaray merkezde 20 ve Güzelyurt ilçesinde 50 olmak üzere tespit edilen 70 konağın restorasyonunun yapılması için girişimler tamamlandı. Hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulan proje bakanlık tarafından onaylanırken, Maliye Bakanlığı'ndan ödenek çıkmasının beklendiği öğrenildi. Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hamza Zengin, tarihi konakların restore edilmesi için hazırladıkları projenin bakanlık tarafından onaylandığı ve yatırım programına alındığını belirterek, "Ödenek konusunda süreç devam ediyor.

Projede binaların restorasyonu yanında sokak sağlıklaştırması yapılacak. Sokak sağlıklaştırmasında tarihi bölgenin ızgara, sokak lambası ve çöp kutuları dahil olmak üzere her şey tarihi dokuya uygun bir şekilde gerçekleştirilecek. Önümüzdeki yıl içinde projenin inşaat safhasına geçmesini hedefliyoruz. Yapılacak çalışmalarla şuanda kullanılmayan 70 tarihi konak kullanılabilir hale gelecek. Aksaray turizmi için de bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Proje kapsamında tarihi konakların yanında bulunan ve görüntü kirliliğine neden olan elektrik direkleri ve tellerin de yeraltına alınacağı ifade edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 17:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?