3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Tarla toplulaştırmaya ödenek kalmadı

Eskil İlçesine bağlı Böğet köyü merkezli ve çevre köylerde yürütülen tarla toplulaştırma çalışmaları ödenek yokluğu bahanesiyle yarım kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bitme aşamasına gelen toplulaştırma işlerinde hiçbir çiftçinin yeni tapularını alamadığı gibi, yolların bozuk ve kesik kesik olması tarlaların yerlerinin tam belli olmaması nedeniyle buradaki yaşayan köylüleri perişan etti. Uzun zamandır büyük umutlarla beklenen toplulaştırma için 2008 yılında hiç ödenek ayrılmaması, 2007 yılında ise sadece 500 milyar ödenek ayrıldığı ve bu ödeneğin de bir türlü kurumun hesabına aktarılmadığından dolayı hiçbir çalışmanın yapılmamasına bir anlam veremeyen köylüler, bir açıklama bekliyor.

Bir gurup vatandaş “ Tarla toplulaştırma çalışmaları başlangıçta bizlerin isteği doğrultusunda olmamasına rağmen iyi olacağı söylenilerek yapıldı. Büyüklerimiz daha iyi bilir dedik ve sinemize çektik. Toplulaştırma adına gelen ödeneğin aktarımının yapılmaması başlı başına bir skandal. Durumumuz eski halimizden daha perişan. Toplulaştırma Yapılmayacaktı ve yarım bırakılacaktı da niye başlandı. Tarlalarımıza gitmekte zorlanıyor, tarlalarımızı bile tanıyamıyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Her fırsatta vatandaşın yanında olduklarını iddia eden vekillerimizden ve valimizden sıkıntımıza çare bulmalarını bekliyoruz. 2009 bütçe görüşmelerinde de ödenek ayrılıp sorunlarımıza çare bulunmaz ise Bu işin peşini bırakmayacaklarını da belirten çiftçiler, sıkıntımızı gerekirse başbakanımıza, devlet büyüklerimiz ile tüm yazılı ve görsel medya temsilcileriyle paylaşacaklarını” dile getirerek konunun takipçisi olacaklarının işaretini verdiler.

Berkay Yalvaç / Kenthaber Aksaray
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?