29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Teşvik yatırım, yatırım ihracat getirdi

Aksaray’da 5084 sayılı teşvik kanununun ardından 5 milyon dolarlık yatırım yaparak kapasitesini yüzde 100 oranında artıran Gür Maden, Avrupa Birliği ülkelerine Kalsit ihracatı yapmaya hazırlanıyor.

Aksaray’da çıkarttıkları tam oluşmamış mermer madenini işleyerek Mikronize Kalsiyum Karbonat (Kalsit) ürettiklerini ifade eden Gür Maden Mikronize Endüstriyel Hammaddeler Tic. ve San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Asım Düzgen, "Fabrikamızın kapasitesini yeni yatırımımız ile yüzde 100 oranında artırarak son teknoloji ile donattık. Şu anda 45 kişiyi istihdam ediyoruz, ancak bu sayıyı kısa zaman içinde artırmayı düşünüyoruz. Şu anda Rusya, İsrail, Romanya başta olmak üzere bir çok ülkeye fabrikamızda üretilen Kalsit ihraç ediyoruz. Plastik, cam, boya, gıda, kablo ve kağıt sektörleri ile endüstride dolgu malzemesi olarak kullanılan Kalsit, pazarı olan bir maden. Biz üretimimizin yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. AB ülkelerine ihracat başladığında bu oran artacak" dedi.

2005 yılında büyük bir atılım yaparak özellikle ihracatta önemli başarılara imza atmak istediklerini belirten Düzgen, "Şu anda üretim kapasitemiz aylık 3 bin ton. Ancak yeni yatırımımız ile birlikte bu oran kısa zaman içinde 6 bin tona çıkarak iki misli artacak. 2004 yılında 2 milyon dolarlık ihracat yaptık. 2005 yılında ihracat hedefimiz 6 milyon dolar. 2006 yılında ise çok daha büyük bir atılım yaparak 10 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz. Avrupa Birliği ülkeleri ile görüşmelerimiz devam ediyor ve çok olumlu bağlantılar yapıldı. İki ay içinde AB ülkelerine ihracata başlayacağız. Ürettiğimiz madenin bir çok sektörde kullanılması pazar konusunda zorluk yaşamamamızı sağlıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 15:39:50
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 12:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan çelen IP: 85.97.66.xxx Tarih : 13.03.2005 22:14:57
öncelikkle güzel memleketimin insanlarını selemlamak istiyorum.son zamanlar aksarayda yapılan yatırımlara ve gelişmelere çok sevindim inşallah bu gibi yatırımların artması ve insanlarımıza daha çok istihdam saglanması dilegiyle.