7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Törende duygusal anlar!

Eskil ilçesinin 2013 yılı ilk umre kafilesi düzenlenen törenle kutsal topraklara gitmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu aksamı Belediye düğün salonunda toplanan yüzlerce umre adayı ve yakınları katıldı. Ocak ayı içerisinde kutsal topraklara gidecek olan Eskil’li vatandaşlara, Kuran-ı kerim okunması, Mekke-Medine tanıtımı ve ilahi gösterisiyle devam edildi. Söylenen ilahilerle yoğun duygusal anların yaşandığı gece de, bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Konya Güvenç Turizm Ltd.St.nin Organize ettiği toplantıya söylenen ilahiler büyük coşku katarken, 26 gün sürecek Umre Yolculuğu için Şirketin Eskil temsilcisi Emekli İmam Mustafa Sanlav bir konuşma yaptı, “Manevi değerleri en yoğun yaşadığımız, gece gündüz ibadet etmek istediğimiz o kutsal topraklara gidecek olmamızın heyecanını yaşıyoruz. Güvenç Turizm olarak Eskil’li vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamak ve gereken yardımı en iyi şekil de yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bu arada, Kutsal topraklara gidecek umre adayları ise sevinçlerinden yerlerinde duramazken söylenen ilahilere eşlik ettiler. Allah nasip ederse Eskil ilçemizin 2013 yılında umreye gidecek ilk adayları olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen şirket yöneticilerine ve hocamız Mustafa Sanlav’a çok teşekkür ediyoruz. Cenabı Allah bizler gibi tüm ümmeti Müslümanları o kutsal topraklara nasip etsin diyerek duygularını dile getirdiler.

Berkay Yalvaç/Kenthaber/Eskil
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı 10:34:06
Güncelleme :25 Aralık 2012 Salı 17:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?