2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Turizm alanları düzenlemeleri tamamlandı

Aksaray Valisi Sebati Buyuran'ın talimatıyla turizm alanlarında başlatılan düzenlemeler tamamlandı.

Yapılan çalışmalarla turistler artık gittikleri bölgelerde yetkililer tarafından karşılanıyor ve dinlenebilecekleri alanlar bulabiliyor.


Ihlara Vadisi, Selime Katedrali ve yeraltı şehirlerinin girişlerinde yapılan düzenlemeler sayesinde artık yerli ve yabancı turistler hazırlanan dinlenme alanlarında tarihi güzellikleri seyredebiliyor.

Turizm bölgelerinin düzenlenmesinin yanı sıra alternatif bölgelerin Aksaray turizmine kazandırılacağını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hamza Zengin, “Turizm alanlarında Valimiz Sebati Buyuran'ın talimatıyla yaklaşık 1 yıldır düzenlemeler yapıyoruz. Bunların büyük bir kısmı tamamlandı. Artık yerli ve yabancı turistleri turizm bölgelerine geldiklerinde görevlilerimiz karşılıyor.

Turistler oluşturulan oturma alanlarında dinlendikleri gibi görevlilerimize şikayetlerini de iletebiliyor. Düzenlemelerin yanında yeni turizm alanları oluşturmak için de çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda temizliği yapılacak yeraltı şehirleri de Aksaray turizmine hizmet etmeye başlayacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 22:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?