3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Turizm ve Halı Festivali başladı

Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Turizm ve Halı Festivali başladı. Festival etkinlikleri kapsamında "Sultanların Hanı" olarak anılan ve beldeye adını veren Sultan Han içinde halı tamir atölyeleri standlar açtı.

Sultanhanı Belde Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Sultanhanı Turizm ve Halı Festivali, tarihi Sultan Han Kervansarayı içinde kurulan halı dokuma, tamir atölyeleri ve halıcıların katılımıyla başladı.

İpek Yolu üzerinde bulunan ve her yıl yaklaşık 150 bin turistin ziyaret ettiği tarihi Sultan Han Kervansarayı içinde düzenlenen festivalin açılışına, Aksaray Valisi Sebati Buyuran, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali İnlek, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Emniyet Müdürü Sabri Yakar, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Baysal, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Mehter takımı ve halk oyunları gösterisiyle başlayan açılışta konuşan Sultanhanı Belediye Başkanı Seyit Temel, amaçlarının Sultanhanı'nı turizm kenti yapmak olduğunu belirterek, "Sultanhanı turizm açısından çok önemli bir konuma sahip. Düzenlediğimiz festivallerle bunu daha da arttırmak istiyoruz. Halı tamir atölyelerimizde dünyanın dört bir yanından gelen tarihi halılar asıllarına uygun olarak tamir ediliyor. Halı tamir atölyelerimiz sayesinde ülkemizin ve beldemizin ekonomisine çok büyük bir döviz girdisi sağlıyoruz. Şu anda halı hastanelerimizde bulunan tamir ustalarımız dünyanın en iyi ustalarıdır. Tarihi halıları adeta ameliyata alıyoruz ve uzman bir cerrah gibi büyük bir özenle halıları tamir ediyoruz. Turizm ve halıcılıkta ilerlememiz devam edecek. Sultanhanı Kasabasını her yönüyle örnek bir kasaba yapacağız" dedi.

Daha sonra belediye tarafından yapılan düğün salonu ve Köşk Parkı'nın açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Park hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Seyit Temel, “Vatandaşlarımızın sosyal aktiviteler yapabileceği Köşk Parkı'nı tamamen belediye imkanlarıyla yaptık. Kasabamızın sosyal açıdan önemli bir eksiğini de gidermiş olduk” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından han içindeki halı tamir standlarını gezen Vali Sebati Buyuran halılar hakkında bilgi aldı. Dünyanın her yerinden eski ve tarihi halıların Sultanhanı'na geldiğini ve buradaki usta eller tarafından tamir edildiğini ifade eden Vali Buyuran, “Sultanhanı birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Halı tamir sanatına verilen önem sayesinde Sultanhanı bölgemizde işsizlik oranı yüzde sıfır. Hatta bölgeye dışardan çalışmak için işçiler geliyor. Birlik ve beraberlik içinde olan Sultanhanı halkını kutluyorum. Sultanhanı tarihi kervansaray ve halı tamir atölyeleri sayesinde dünyaya ismini duyurdu” diye konuştu.

Daha sonra tarihi kervansaray önünde sema gösterisi düzenlendi ve Sultanhanı'nda bulunan okullarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 17:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet fırsat IP: 88.230.46.xxx Tarih : 29.06.2008 16:22:11

gerçekten aksarayın en iyi kasabası ve ilçe olmayı hak eden çok güzel bi yer hatta aksarayın diger ilçe olan yerlerinden de daha gelişmiş ve güzel bir yerdir.her yaz giderim ve her gittigimde yeni güzellikler görürüm.baskanı gerçekten cani gönülden tebrik ediyorum...çalısmalarınızın devamını diliyorum....