29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Türk öldürülür ama mağlup edilemez

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 90. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Aksaray’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler, Aksaray Şehitliği’nde anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Jandarma Üsteğmen Oğuz Şekerci, Şehitlik alanındaki törende yaptığı konuşmasında, "Şehitlerimiz bu toprakların her karışını mübarek kanlarıyla sulayarak vatan yaptı. Onlar şu kutsal bayrağı en yükseğe çıkartmak için kalplerindeki ilahi huzurla gül bahçesine girer gibi toprağa girdiler. Biz öyle kahraman bir milletin evlatlarıyız ki Napolyon’un söylediği gibi, ’Türkler öldürülebilir ama mağlup edilemezler’ vecizesi tarihe kazınmıştır. Gazi Mustafa Kemal de bunu bir daha hatırlatırcasına Çanakkale Mehmetçiklerine ’Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ emrini vererek istilacılara büyük bir ders vermiştir" dedi. Tören sırasında şehit aileleri duygulu anlar yaşadı.

Törene Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İhsan Ünal, Belediye Başkanı Nevzat Palta, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 14:51:19
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 14:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?